Om Vävaregården

Vävaregårdens historia

Vävaregården startades av Erik Lundberg 1966-67, som då arbetade för Svängstamattor. Denna byggnad var då Eringsbodas gamla skola som Erik intog tillsammans med 6 nya väverskor. Efter ett flertal olika ägare bestämde sig en av bygdens företagare, Mats Paulsson skogsentreprenör, för att försöka rädda verksamheten och köpte därför upp Vävaregården och dess verksamhet och fick 5 väverskor på köpet! Under tiden som gått har vi nu försökt arbeta upp verksamheten och återknyta kontakter med återförsäljare och kunder. Och sakta men säkert hittar folk vägen hit igen.

Om oss

Tekniken som vi använder härstammar från Vikingatiden, då man tog med sig den från sina långa plundringsresor i Orienten. Och som sedan har prytt golv och väggar i både slott och koja under århundraden ända fram till idag.

Rölakan är en genuin hantverksprodukt som inte går att framställa maskinellt.
Här på Vävaregården väver vi precis på samma sätt som våra systrar från vikingatiden. Tack vare vävtekniken blir mattan exakt likadan på båda sidor och är därför vändbar.
Våra mattor är av högsta kvalitet och håller sig lika vackra år efter år.

Våra största kunder har varit församlingar från hela landet som har beställt kormattor till sina kyrkor. Vad gäller mönster så använder vi traditionella mönster blandat med ny design. Vi har något för alla.

Alla mattor och bonader går att special beställas vad gäller storlek och design. Vi har egna designers som förutom egen mönsterritning även hjälper till och utformar allmänhetens idéer och önskemål. Självklart kan den som har ett eget mönster be oss väva upp detta.

Annika Ekdahl som är känd för sina vackra gobelänger. Designar nu mattor åt oss om någon önskar en unik matta, med unikt mönster.